Skip to main content
4 januari 2021

Waarom zou je voor jezelf beginnen

Het is je droom om je eigen bedrijf te starten. De enige manier om die droom te verwezenlijken is door actie te ondernemen. Ondernemerschap is de route naar dit doel. Pak een vel papier en noteer alle voordelen van het runnen van een eigen bedrijf!

voor jezelf beginnen

Eigen baas zijn

Je werkt niet graag met andere mensen. Er zijn zeker voordelen: minder verantwoordelijkheid, minder druk enzovoort. Maar er zijn ook minder beloningen en het is gewoon te gemakkelijk om je in een doodlopende baan te vestigen. Ondernemerschap stelt je in staat om CEO van je eigen bedrijf te worden. Je moet met meer verantwoordelijkheid en druk omgaan, maar er is geen manager die je elke dag achtervolgt, niemand die je de schuld kan geven van dingen die je niet hebt gedaan, en niemand die de eer opeist voor je prestaties! Eigen baas zijn is een echt bevrijdende werkervaring en een van de beste manieren om te groeien in je professionele leven.

Vrijheid

De belangrijkste reden waarom mensen voor ondernemerschap kiezen is vrijheid. Niet alleen financiële vrijheid, maar volledige professionele autonomie. Het ergste van elke baan is dat je wordt ingepakt en gecontroleerd, je mogelijkheden beperkt zijn, iemand anders je lot bepaald. Ondernemers stappen weg van dat alles en nemen hun toekomst stevig in eigen handen. Niemand beslist voor hen. Wil je een dag vrij nemen? Niemand zal je vertellen om het niet te doen. Wil je een gek nieuw idee uitproberen? Doe Maar.

Opwinding

Ondernemerschap maakt het leven spannend. In een baan doe je elke dag hetzelfde werk. Als ondernemer sta je voor interessante nieuwe uitdagingen en leer je nieuwe vaardigheden. Je zult ook een aantal zeer steile leercurves tegenkomen, omdat je plotseling de rol van bedrijfseigenaar, manager, accountant en meer op je neemt!

Flexibiliteit om overal te werken

Als ondernemer kun je werken waar je maar wilt, hoewel je iets beperkter bent als je bedrijf is gebaseerd op real-world (in tegenstelling tot virtuele) diensten, of als je een fysieke winkel hebt. Webondernemers kunnen overal werken waar ze maar willen: op kantoor, op het strand, in een stacaravan, in de slaapkamer of zelfs op het toilet (mits je natuurlijk geen webcam gebruikt). De mensen waar je mee samenwerkt, werken ook waar ze willen, en vergaderingen vinden plaats in een virtueel kantoor.

Het maakt je creatief

Wanneer je je eigen bedrijf runt ben je niet beperkt tot het gebruik van traditionele methoden, je kunt doen wat je wilt. Om te beginnen moet je creatief zijn om je beperkte middelen te beheren om je doelen te bereiken. Je creativiteit zal groeien en bloeien als je nieuwe dingen uitprobeert, out of the box denkt.