20 januari 2021

Thuiswerken, ook na Corona!

Ook na de crisis zullen veel nederlanders thuis blijven werken. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) geeft aan dat Nederlanders ook na de corona crisis vaker willen thuiswerken.

Thuiswerken na Corona

Percentage inmiddels hoger

Voor de crisis gaf 25 procent van de Nederlanders aan graag thuis te willen werken, dat percentage is inmiddels toegenomen tot meer dan 57 procent.

Een ruime meerderheid van de thuiswerkers vindt dat ze thuis efficiënter kunnen werken omdat ze hun werkdag thuis beter kunnen indelen. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Tilburg onder 5000 thuiswerkers. Die voordelen van het thuiswerken wegen op tegen nadelen als langdurig virtueel werken en een soms minder comfortabele werkplek.

Dit komt omdat die nadelen vaak makkelijk te verhelpen zijn. Ook werkgevers zien nu de voordelen, het massaal thuiswerken heeft bij veel werkgevers de angst weggenomen dat werknemers thuis minder productief zouden zijn. De meeste thuiswerkers zijn juist productiever en werken efficiënter. Het grootste voordeel is de betere aansluiting op de eigen voorkeuren, zoals de sfeer waarin men werkt en de contacten met anderen.


©  Ideaalthuiswerken / Webteam4u - Alle rechten voorbehouden.  Disclaimer