Skip to main content
9 februari 2021

Samenwerken op afstand

Thuiswerken, maar toch in contact met je collega’s. Op het moment van schrijven ben ik lekker thuis aan het werk. Toch werk ik niet alleen maar ben ik dagelijks in contact met mijn collega's.

Samenwerken op afstand

Wij werken op afstand samen en doen dat met behulp van diverse online hulpmiddelen. Hoe groot de fysieke afstand is maakt hierin niets uit.

Omdat we ook veel communiceren met onze klanten gebruiken we naast onze favoriete tools ook gebruik van communicatiemiddelen waar onze klanten vertrouwd mee zijn.

Je moet daarbij denken aan tools voor online vergaderen, maar ook applicaties waarmee we direct documenten kunnen delen en gezamenlijk bewerken.

Om één op één of in kleine groep te kunnen overleggen maken we gebruik van Skype, daarmee kunnen we videobellen en/of bellen en vergaderen. Met Skype kunnen we onze schermen delen om zo te laten zien waar we aan werken. Ook kunnen we tegelijkertijd informatie delen via de chatfunctie, handig voor het delen van kleine bestanden, geschreven tekst of links.

Daarnaast maken we gebruik van Google Workspace (voorheen Google Suite), dat zit boordevol Applicaties waar we gezamenlijk in kunnen werken. Email, Agenda's, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, enz.

Zo kunnen we terwijl we elkaar kunnen zien en horen ook met elkaar samenwerken in en aan diverse documenten en applicaties. Bijvoorbeeld, de een schrijft een tekst, de ander plaats er de afbeeldingen bij en een derde controleert de spelling en zorgt voor eventuele aanvullingen.

Trello is de online tool die we gebruiken voor managen van projecten. Het is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om:

  • de werkvoorraad en planning te managen
  • afwijkingen (knelpunten/successen) te signaleren
  • capaciteitsproblemen te signaleren
  • te verbeteren en bij te sturen
  • doelen te halen

Voor het managen presenteren van onze opdrachten en ideeën, gebruiken we Milanote. Milanote is de Evernote voor creatieven. Met de flexibele drag & drop-interface van Milanote kun je ideeën en projecten organiseren in visuele boards. Deze kun je vervolgens ook weer delen met een klant of opdrachtgever.

Kortom ik zit thuis achter mijn computer maar werk niet alleen, maar samen met collega's en klanten alsof ze bij mij op kantoor zijn.