1 februari 2021

Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Momenteel werken mensen zoveel mogelijk thuis en met de nadelen moet je maar leren leven, of toch niet?

Thuiswerken

Thuiswerken lijkt eenvoudig te realiseren en alleen maar voordelen te hebben. Door thuis te werken creëer je ruimte, flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé. De werkgever profiteert van de besparing op de reiskosten en kantoorruimte.

Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Nadelen kun je aanpakken door er juist je voordeel uit halen.

Haperende techniek

Technologie was vroeger vaak een probleem, maar inmiddels hebben we zelf een goed beveiligde laptop en een veilige internetverbinding. Je kunt inloggen op het bedrijfsnetwerk voor toegang tot de benodigde bedrijfsdata.

Thuiswerkers zijn minder betrokken

Thuiswerkers hebben minder sociale contacten met collega’s en kunnen zich daardoor ook minder betrokken voelen. Je kunt echter via Skype of andere video conferencing software samenwerken met collega’s en/of vergaderingen bijwonen.

Werk en privé zijn moeilijk te scheiden

Zorg voor een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Maak een planning en houd vaste werktijden aan. Doe de deur van je thuiswerk kantoor letterlijk en/of figuurlijk dicht als je werkdag erop zit, anders krijg je het gevoel alsof je altijd aan het werk bent.

Als thuiswerker wordt je harder beoordeeld

De werkgever ziet je niet letterlijk werken, dus als je een deadline niet haalt kan hij of zij denken dat je er niet hard genoeg voor gewerkt hebt. Of je haalt deadlines wel maar de werkgever ziet niet hoeveel je daarvoor hebt moeten doen. Werk met een planning en deel deze met je werkgever, als het dan lastig blijkt om om een klus te klaren kan je werkgever daar rekening mee houden.

Je hebt geen goede werkplek

Veel thuiswerkers zijn tevreden over hun thuiswerkplek, maar niet iedereen. Heb je thuis geen geschikte werkruimte, of weinig plek voor een goed bureau. De woonkamer kan ook heel goed als werkruimte functioneren met HomeFit - Een ergonomisch zit-/sta-bureau opgeborgen in een kastje!

Tags

Vergelijkbare artikelen


©  Ideaalthuiswerken / Webteam4u - Alle rechten voorbehouden.  Disclaimer