Skip to main content
4 februari 2021

Online video bellen en vergaderen

Thuis(samen)werken is technologisch geen enkel probleem meer omdat er uitstekende (en betaalbare) applicaties voor videoconferencing beschikbaar zijn.

Applicaties voor online vergaderen

De beste online tools op een rij

Ontdek de mogelijkheden Google Hangouts, Google Meet, Microsoft Teams, Skype, Zoom, en Jitsi te bieden hebben.

Google Hangouts

Met Google Hangouts (gratis) kun je zowel chatten als online vergaderen met maximaal tien mensen. Daarnaast is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren via wifi of mobiele data en sms’jes te sturen met het telefoonnummer van Google.

Gebruiksgemak

Je kunt in elke webbrowser gebruik maken van Google Hangouts en met een Android of iOS app ook op je mobiel of tablet. Na installatie log je in met je Google-account en kun je starten met het voeren van de online gesprekken. Je kunt Hangouts synchroniseren op meerdere apparaten, dus je kunt ze overal starten en voortzetten.

Veiligheid & privacy

Google Hangouts is uitstekend beveiligd en versleuteld net als het gebruik van de andere Google oplossingen.

Google Meet

Met Google Meet kun je zowel chatten als online vergaderen met afhankelijk van het gekozen pakket met 100 tot 250 personen. 

Gebruiksgemak

Je kunt in elke webbrowser gebruik maken van Google Meet en met een Android of iOS app ook op je mobiel of tablet. Na installatie log je in met je Google-account en kun je starten met het voeren van de online gesprekken. Je kunt Meet synchroniseren op meerdere apparaten, dus je kunt ze overal starten en voortzetten.

Veiligheid & privacy

Meet maakt gebruik van dezelfde beveiligingsmaatregelen die Google gebruikt om je gegevens te beveiligen en je privacy te beschermen. De videovergaderingen van Meet worden versleuteld tijdens de overdracht en onze uitgebreide beveiligingsmaatregelen worden voortdurend geüpdatet om je nog beter te beschermen.

Wat zijn de kosten?

Google Meet is onderdeel van Google Workspace en kost slechts € 4,68 per gebruiker per maand voor Business Starter € 9,36 per gebruiker per maand voor Business Standard en € 15,60 per gebruiker per maand voor Business Plus.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is vervangt Skype for Business. Een online tool om op afstand samen te werken van 100, 300 of zelfs 10.000 deelnemers. Je kunt videobellen, chatten en Microsoft documenten delen. Alle documenten kunnen in de browser worden geopend en real time door alle deelnemers worden aangepast.

Wat zijn de kosten?

Het gebruik van Microsoft Teams is gratis met een maximale duur van 1 uur. Er zijn drie betaalde abonnementen. Elke upgrade biedt meer functionaliteiten. Vind de juiste Microsoft Teams-versie voor je bedrijf

Gebruiksgemak

Deelnemers moeten een Microsoft account hebben, deze is gratis. Daarnaast is deze tool van meerwaarde wanneer je in team(s) samenwerkt werkt en alles uit deze online tool wilt halen.

Veiligheid & privacy 

De data is versleuteld en het gebruik heeft een two-factor-authentication, net als overige producten in Office 365.

Skype

Met Skype voer met slechts één klik een videogesprek of vergadering met max 99 personen. Registratie is nodig, zonder account kun je Skype niet gebruiken. Je kunt Skype downloaden voor je PC, tablet of mobiel, of via een plugin direct vanuit je browser. Het is mogelijk om tijdens een gesprek of vergadering je scherm te delen en via de chatfunctie tekstberichten te delen. Met beltegoed kun je ook naar telefoonnummers bellen.

Wat zijn de kosten?

Het gebruik van Skype is gratis, als je ook telefoons wilt bellen moet je beltegoed kopen.

Gebruiksgemak

Deelnemers moeten een Skype (Microsoft) account hebben, deze is gratis. Skype is heel gebruiksvriendelijk en intuïtief Deze tool is vooral handig omdat het snel is en er al heel veel mensen zijn die het gebruiken.

Veiligheid & privacy

Alle Skype-naar-Skype-gesprekken, video's,bestandsoverdrachten en chatberichten worden gecodeerd. Zo ben je beschermd tegen eventuele afluisterpraktijken door kwaadwillende gebruikers.

Als je met Skype naar mobiele en vaste telefoons belt, wordt dat deel van het gesprek dat via PSTN (het gewone telefoonnetwerk) verloopt, niet gecodeerd.

Bij een groepsgesprek tussen bijvoorbeeld twee gebruikers met Skype-naar-Skype en één gebruiker met PSTN, wordt het Skype-naar-Skype-gedeelte wel, maar het PSTN-gedeelte niet gecodeerd.

Zoom

Zoom is een populaire online tool om op afstand te vergaderen en met grote(re) groepen collega’s af te spreken. Niet zonder reden wordt Zoom ook veel gebruikt voor webinars.

Gratis of betaald?

Met de gratis versie van Zoom dan kunt je ongelimiteerd een 1 op 1 in gesprek voeren. Daarnaast kunt je ook tot 100 mensen deel laten nemen aan een gesprek van maximaal 40 minuten.

Met Zoom Pro kun je gesprekken voeren met maximaal 100 deelnemers tot 24 uur en deze ook opnemen. Kosten € 13,99 per/ maand.

Met Zoom Business kun je gesprekken voeren met maximaal 300 deelnemers tot 24 uur en deze ook opnemen. Kosten € 18,99 per/ maand.

Met Zoom United kun je gesprekken voeren met maximaal 300 deelnemers tot 24 uur en deze ook opnemen. Bovendien kun je gebruik maken van alle telefoonfuncties. Kosten vanaf € 33,- per/ maand.

Gebruiksgemak

Zoom is zeer gebruiksvriendelijk. Als host maak je een account aan op Zoom, maar andere deelnemers hoeven geen account te hebben om deel te nemen. Je deelt vooraf de link met een uitnodiging en de deelnemers komen op het afgesproken tijdstip direct in het videogesprek.

Je kunt Zoom gebruiken vanaf je computer of via een app op je mobiel of tables (android of iOS).

Veiligheid & privacy

Zoom kwam recent onder vuur te liggen vanwege enkele privacy problemen. Het bedrijf deelde data met Facebook zonder dat gebruikers hiervan op de hoogte waren. Wanneer je privacy en beveiliging belangrijk vindt zijn er betere alternatieven.

Jitsi

Jitsi (voorheen SIP Communicator) is een gratis online tool waarmee je kunt chatten, bellen en videobellen. De online meetings kunnen ook opgenomen worden.

Gratis of betaald?

Jitsi is een opensource online tool en volledig gratis onafhankelijk van het aantal mensen.

Gebruiksgemak

Je kunt gebruik gebruiken via de browser na het installeren van een plugin of met behulp van een app voor mobiel of tablet (android en iOS). Gebruikers kunnen ook via de telefoon inbellen zonder de software te installeren.

Veiligheid & privacy

Jitsi onderscheidt zich van de concurrentie doordat gesprekken versleutelt worden met behulp van het ZRTP-protocol. Dit protocol maakt het nagenoeg onmogelijk om gesprekken af te luisteren.

Meest gebruikte applicaties