Skip to main content
9 februari 2021

Acumulus - Online Boekhouden

Acumulus is een online boekhoudprogramma. Je hoeft dus niks zelf te installeren. De software staat in de cloud en ook jouw gegevens worden daar veilig opgeslagen.

Boekhouding - Acumulus

Voor wie is Acumulus geschikt?

Het is een relatief eenvoudig programma in gebruik. Dit maakt het uitermate geschikt voor eenmanszaken, zzp`ers en ook voor de MKB`er. De gebruiksvriendelijkheid is direct een van de grote pluspunten van dit boekhoudprogramma. Daarom is het ook eenvoudig te gebruiken door niet boekhouders. Ingewikkelde termen zal je niet tegenkomen in dit programma.

Overzichtelijke en informatieve schermen

Het openingsscherm van Acumulus is opgezet als een dashboard. Op dit dashboard zie je direct een overzicht van de openstaande facturen van zowel de debiteuren en crediteuren. Als je boekhouding is bijgewerkt kun je direct zien wat je banksaldo is. 

De btw-aangifte makkelijk gemaakt

Je kunt eenvoudig en snel de btw-aangifte opstellen.

Prive boekingen

Je kunt bij het inboeken van facturen direct het onderscheid maken tussen privé gebruik en zakelijk gebruik. Dit is erg handig voor zowel de btw aangifte als wel de inkomstenbelasting aangifte.

De sterke punten van Acumulus

Acumulus boekhouden eenvoudig en helpt je met het voldoen aan de wetgeving. Wet- en regelgeving wordt zeer nauw nageleefd, waardoor je altijd voldoet aan de huidige regels.

De voordelen op een rij

  • Werken met verschillende btw- tarieven voor zowel binnen de als buiten de EU. 
  • Je kunt eenvoudig een overzicht uitdraaien die je kunt gebruiken voor de inkomstenbelastingaangifte.
  • Een nieuwe factuur is snel gemaakt. Je kunt een factuur direct per e-mail versturen en je kunt deze ook voorzien van een ideal link. Dit zorgt ervoor dat facturen sneller worden betaald. 
  • Aftrekposten kunnen automatisch worden berekend.
  • Een ontzettend groot aantal koppelingen met andere software. Je kunt een koppeling maken met een webshop, bijna elke bank in Nederland en betaalproviders zoals Paypal en Mollie, facturatieprogramma`s enz.
  • Je kunt jouw boekhoudpakket eenvoudig uitbreiden met de sepa incasso module. Op die manier kun je eenvoudig en snel jouw incasso`s naar je bank sturen.
  • Je kunt ook voorgaande boekjaren alsnog invoeren. Zo kun je de gegevens van vorig jaar overnemen in Acumulus en kan je zelfs teruggaan tot het jaar 2000.

De nadelen

Je kunt alleen in EURO`s werken. Dit zal voor de meeste kleine ondernemers geen probleem zijn. 

Trainingen op locatie

Er worden regelmatig cursussen gegeven. Daar wordt in 3 uur tijd uitgelegd hoe het programma werkt. Een cursus bijwonen kost €29,50.

Onze conclusie

Met Acumulus kan iederéén boekhouden. Dit op het eerste gezicht simpele boekhoudprogramma kan heel veel. Met de ondersteuning bij de aangifte inkomstenbelasting is Acumulus echt een uitblinker. 

Hoeveel kost deze software

Acumulus heeft een vaste lage prijs €9,95 per maand