Skip to main content
5 februari 2021

Thuiswerken als website ontwikkelaar

Ik ben in 2007 gestart als parttime webdesigner naast mijn toen nog vaste baan als fotolaborant. Het ontwerpen bouwen van website was toen al een uit de hand gelopen hobby waar ik veel plezier aan beleefde.

Interview met thuiswerker

In 2009 ben ik gestart als fulltime webdeveloper vanuit een vaste werkplek in een bedrijfsverzamelgebouw zodat ik ook klanten kon ontvangen en het voelde als een echt bedrijf.

Omdat ik steeds vaker toch gewoon thuis werkte heb ik een jaar later van mijn werkkamer een volwaardig thuiskantoor gemaakt en ben ik permanent thuis gaan werken. Er is voldoende ruimte om klanten te ontvangen en/of om samen te werken met een of meerdere collega’s.

Toen in 2020 Corona de mensen dwong om zoveel mogelijk thuis te werken veranderde er voor mij dus bijna niets, ik werkte immers al thuis. Het enige verschil was dat klanten en mijn collega’s niet meer bij mij kwamen, maar dat alle vergaderingen en ontmoetingen online gingen. Fysieke bijeenkomsten werden online vergaderingen via Skype, GoToMeet en Google Meet. 

Hoe ziet mijn werkdag er uit!

Als website ontwikkelaar ben ik altijd bereikbaar, maar ik werk wel zoveel mogelijk tijdens reguliere kantooruren. Ik deel mijn dag in met voldoende pauzes en wissel zittend werken regelmatig af staan. Ik probeer dagelijks wat beweging te krijgen door een paar uurtjes op mijn racefiets stappen en een tochtje te maken. 

In de zomer maak ik mijn tochtjes meestal vroeg, voor ik aan het werk ga. In de herfst en winter ga ik wat minder vaak naar buiten en rijd ik mijn ritjes virtueel op de hometrainer.

Ik werk veel en vaak samen met collega’s, dit doen we nu ook vooral online.We organiseren regelmatig een online koffiemomentje en elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel.

Inrichting van mijn thuiskantoor

  • Zit-sta bureau met slingerverstelling.
    (Ik heb er twee, dus heb ik er een op zit een een op stahoogte ingesteld)
  • Een ergonomische bureaustoel
    (3 stuks, 2 in reserve voor als ik mijn collega’s weer kan ontvangen)
  • Twee grote (34,5-inch) beeldschermen

Wim Strik
Webteam4u en WSonline